Перейти до основного вмісту

Вакуумна упаковка

Вакуумна упаковка або вакуумне пакування представляє собою спосіб пакування при якому видаляється повітря з пакету перед герметизацією. Метою такого пакування є, як правило, видалення кисню з вакуумного пакету задля подовження термінів зберігання продуктів харчування у поєднанні з гнучкими формами упаковки, щоб зменшити обсяг вмісту та самої упаковки.

Вакуумне пакування зменшує атмосферний кисень тим самим обмежуючи ріст аеробних бактерій або грибків й запобігти випаровуванню летючих компонентів. Крім того така упаковка за звичай використовується для зберігання сухих продуктів протягом тривалого періоду часу, таких як зернові, горіхи, в`ялене м`ясо, сир, копчена риба, кава, картопояні чіпси. Вакуумне пакування делікатних продуктів харчування може бути виконано з додаванням інертного газу, такого як азот. Це допомагає запобігти подрібленню крихких предметів і делікатних продуктів, таких як картопляні чіпси, бутерброди.

На більш короткий строк, вакуумна упаковка також може бути використана для зберігання свіжих продуктів, таких як овочі, м`ясо, так як вони інгібують зростання бактерій.


Продовжити термін зберігання


В залежності від продукту, термін придатності продуктів запакованих у вакуум може бути легко подовжений до 6-ти разів від звичайного або не запакованих таким чином продуктів. 
Непродовольчі продукти можуть зберігатися бескінечно довго в умовах низької кислородної вакуумної упаковки.

Запобігти морозильному опіку


Коли продукти заморожені без попередньої підготовки, може виникнути морозильний опік. Це відбувається коли поверхня харчового продукту зневоднюється і це призводить до висушування та псування зовнішнього вигляду. Морозильний опік також руйнує смак і текстуру продуктів. Вакуумна упаковка зменшує морозильний опік й захищає продукти від впливу холодного сухого повітря.

Безпечність харчових продуктів


У збідненому киснем середовищі, анаеробні організми можуть розмножуватися, потенційно викликаючи проблеми безпеки харчових продуктів. Вакуумна упаковка часто використовується в поєднанні з іншими методами упаковки і харчової промисловості.

Приготування кулінарії у вакуумі (Су-Від)


Вакуумна упаковка дозволяє також використоувати спеціальний метод приготування страв (Су-Від). Sous-Vide це в перекладі з французької під вакуумом, включає в себе приготування їжі, яка герметично запечатана у вакуумному пакеті.

Каталог вакуумних пакетів доступний для замовлення за посиланням.

Вакуумна упаковка


Статтю адаптовано українською мовою компанією Ексіда.
Джерело: http://www.atmmachinery.com




.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Маркировочное оборудование, датирующее оборудование, термодатеры компании «Эксида»

Одним из наибольших достижений прошлого столетия стало широкое внедрение маркировки товаров во все сферы производства и торговли. На сегодняшний день маркировка может содержать огромное количество информации, начиная от времени и даты производства товара, его состава, конечного срока потребления, серийного номера, идентификатора партии и заканчивая местом, где был упакован товар, его штрих-кодом, условиями использования товара и прочими важными для потребителя данными. Современная маркировка подразумевает использование для предоставления потребителям информации о товаре сразу множества символов: букв, цифр, рисунков и эмблем. Маркировка может иметь вид знаков, нанесенных прямо на упаковку, или же быть оформленной в виде этикетки, ярлыка, бирки и т.п.  Датеры ручные, полуавтоматические Виды маркировочного оборудования Для нанесения маркировки используются разнообразное маркировочное оборудование , перечень которого для производителей, торговых предприятий и с...

Оборудование для маркировки готовой продукции

Маркировка готовой продукции обязательна во всем мире. Упаковка и следующая за ней маркировка являются заключительным этапом любого производства. Кроме того, маркировку сегодня широко используют современные предприятия торговли и логистические, складские компании. Она помогает таким предприятиям оптимизировать множество процессов, улучшить качество обслуживания, усовершенствовать учет товара и пр. Маркировка в виде текста, рисунков и различных условных обозначений призвана помочь потребителю идентифицировать товар и узнать о нем минимально необходимую информацию. Помимо даты производства продукции и сроков ее пригодности, это может быть номер партии, серийный номер, время выпуска или расфасовки товара, штрих-код, название компании-производителя, данные об импортере и прочая важная информация. Вне зависимости от конкретного содержания, профессиональная маркировка должна быть разборчивой и четкой, а также устойчивой к негативным внешним воздействиям, в том числе, к воздействию повыше...
Фальцювальна машина для паперу: відповідність усім стандартам у медичній галузі Фальцювальний апарат являє собою високотехнологічний пристрій, призначений для автоматичного складання паперу відповідно до вказаних параметрів. Це надзвичайно важливе обладнання в галузі друку та видавництва, яке використовується для швидкого та точного складання паперових документів, зокрема, медичних інструкцій та брошур. Високий попит на таке обладнання в фінальній підготовці інструкцій пояснюється особливим значенням точності та чіткості у медичних документах. Адже медичні інструкції часто містять критичну інформацію про вживання ліків та медичних пристроїв, тому їх правильне складання є критично важливим для забезпечення безпеки пацієнтів. Ефективність, точність та універсальність роблять фальцювальні машини незамінним обладнанням для центрів друку, особливо в галузі медичної промисловості, оскільки складання цих документів вручну може бути працемісткими та містить помилки. Безпека та надійність ...